Gönderen Konu: Organik Yumurta ve Tavuk yetiştiriciliği  (Okunma sayısı 35879 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mustafa kemal alkoç

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3953
  • Yer: istanbul
    Yaş: 50
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 50+9 ruşet+5 ana kutusu
  • Rakım: 61
Organik Yumurta ve Tavuk yetiştiriciliği
« : Ekim 24, 2013, 21:09:44 »
 Yumurta Tavuğu yetiştiriciliği konusunda bilgi almak istiyorum arılarımın bulunduğu fidanlik sahibinin yir otuz tavuğu var ve yumurtacılığa girmek istiyor.

 1.Sıcaklık yumurta veriminde ne kadar önemli?

 2.havalandırma ne kadar önemli?

 3.Yem çeşitleri nelerdir fabrika yemleri ne kadar güvenli ve içlerinde ne var?

 4.Acık küme,yarı acık kümes,kapalı kümesler hakkında bilgiler neler?

 5.Doğal olarak en iyi hangi yem yumurta yaptırır?

 6.Soğuk yumurtayı kesermi?

 7.İlaçlamalar nasıl oluyor?

 8.Tavuk çinsleri çok önem taşırmı?

 9.En iyi Tavuklar hangi çiftliklerden elde edilir?

 10.Karlılığı nedir 500 tavuk geçim için yeterlimidir?
SADECE VAZGEÇENLER KAYBEDER.

İNSAN ÖZLEMEMELİ.

HAVANIZ GÜNDÜZ SICAK,GECENİZ YAĞMURLU OLSUN

Çevrimdışı Göksel PEKYUREK

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2433
  • Yer: Ankara
    Yaş: 48
  • .
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 25
  • Rakım: 1000
Ynt: Organik Yumurta ve Tavuk yetiştiriciliği
« Yanıtla #1 : Ekim 24, 2013, 21:21:12 »
Mustafa bey
Forumda ticari manada tavuk ve yumurta üreten varmı bilmiyorum.
Benim yaptığım bahçe içinde diğer işleri yaparken tavuk hindi güvercin  vb. hayvanlarıda beslemek.
Yaklaşık 50-60 aralığında tavuk horoz beş on adette hindi besliyorum.
Karlılığına gelince sadece tavuk ve yumurta ile geçim sağlamak için tam ticari ve teknik yetiştiricilik yapmak lazım yatırım yapmak lazım.
aksi taktirde 300-500 tavukla geçim sağlamak tek başına mümkün görünmüyor.
Soruların tamamına hemen cevap vermeyeyim
arkadaşlarda yazsınlar
azar azar istişare edelim.
"Dünyada mümkün olan herşey benim içinde mümkündür"

Çevrimdışı mustafa kemal alkoç

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3953
  • Yer: istanbul
    Yaş: 50
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 50+9 ruşet+5 ana kutusu
  • Rakım: 61
Ynt: Organik Yumurta ve Tavuk yetiştiriciliği
« Yanıtla #2 : Ekim 24, 2013, 21:33:33 »
 Göksel köy yumurtasının fiyatı 500 tl den fazla,500 veya 1000 tavukla yumurta ortalamasına göre iyi bir gelir bırakabilir.

 Her türlü yem halden yeşillik,fırınlardan ekmek desteğiyle daha ekonomik ve organik olabilirmi?

 Hangi yemleri kullanıyorsunuz?
SADECE VAZGEÇENLER KAYBEDER.

İNSAN ÖZLEMEMELİ.

HAVANIZ GÜNDÜZ SICAK,GECENİZ YAĞMURLU OLSUN

Çevrimdışı Göksel PEKYUREK

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2433
  • Yer: Ankara
    Yaş: 48
  • .
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 25
  • Rakım: 1000
Ynt: Organik Yumurta ve Tavuk yetiştiriciliği
« Yanıtla #3 : Ekim 24, 2013, 21:38:32 »
Yem konusu en kolayı en son olanı.
Açık yumurta yetişticiliği veya organik yumurta üretimi için biraz tuzu kuru olmak lazım.
geçim yapayım derseniz mümkün değil derim ama yan gelir olur mu derseniz olur derim.
İnsanımız şimdilik organik yumurta yemez.
Organik yumurta 600 kuruş
Bildiğimiz yumurta ise 250 kuruş
bir kaç defa 600 kuruşa alır başkada almaz.
"Dünyada mümkün olan herşey benim içinde mümkündür"

Çevrimdışı mustafa kemal alkoç

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3953
  • Yer: istanbul
    Yaş: 50
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 50+9 ruşet+5 ana kutusu
  • Rakım: 61
Ynt: Organik Yumurta ve Tavuk yetiştiriciliği
« Yanıtla #4 : Ekim 24, 2013, 21:46:48 »
 Göksel müşteri problemi yok,500 dende 600 dende müşteri var.
SADECE VAZGEÇENLER KAYBEDER.

İNSAN ÖZLEMEMELİ.

HAVANIZ GÜNDÜZ SICAK,GECENİZ YAĞMURLU OLSUN

Çevrimdışı Murat AKIN

  • Genel Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 6828
  • Yer: Tekirdağ
    Yaş: 67
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 75
  • Rakım: 74 metre
Ynt: Organik Yumurta ve Tavuk yetiştiriciliği
« Yanıtla #5 : Ekim 24, 2013, 21:50:35 »
Sayın Mustafa Kemal Alkoç:

10 soruna ayrı ayrı cevap yazmak gerekiyor.

70 li yıllarda kafes tavukçuluğu yapmıştım, o günkü uygulamarın üzerine epey bilgi katlaması oldu.

Yumurtanın fiyatı ------- 50 kuruş ------- epeyce pahalı, bu iş yapılabilir.

Halden yeşillik alırsan hastalık bulaştırıp tavukları tezelden kaybedersin.
Fırından ekmek aldın kuru olarak verirsen olmaz, ıslatman gerekecek bu da sindirim sorunu yaratır.

Tavukçuluk yapıyorsan? hastalığı hiç aklından çıkarmamalısın.

Bazı tahıllar yumurtayı azaltır, bazıları çoğaltır.

10. soruya cevap; arıcılığı bırakıp tavukçuluğa mı geçiyorsun.

Çevrimdışı Şevket Topal

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 1670
  • Yer: Bursa Mustafakemalpaşa
    Yaş: 51
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 50 ama arı bu ölürde çoğalırda
Ynt: Organik Yumurta ve Tavuk yetiştiriciliği
« Yanıtla #6 : Ekim 24, 2013, 21:51:00 »
Ürünü yetiştirmek bir külfet pazarlamak iki zahmet Birzamanlar kültürmantarı yetiştirdim başlarda herkes aldı daha sonra soran olmadı  :) yumurtayı üretirsiniz bir zaman sonra sıkıntı olur hele baharda herkesin tavuğu yumurtlar kimseler almazsa kurusuda olmaz ben biraz ceviz ağacı diktim olursa toplarız  :D
Cefa çekmeden sabır etmeden sahip olduğumuz hiçbirşeyin kıymeti olmaz unutma kolay sahip olunan çabuk kaybedilir.

Çevrimdışı Ali Doğaner

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2189
  • Yer: Kıbrıs
    Yaş: 38
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 30 + 30 bölme
  • Rakım: Efe yeşil kapak
Ynt: Organik Yumurta ve Tavuk yetiştiriciliği
« Yanıtla #7 : Ekim 24, 2013, 21:56:28 »
Ceviz işi güzel...

Ama en iyisi bildiğin işi yapacaksın...

Yani arıcılığa büyüterek devam daha karlı gibi...

Tavukçuluk hakkında tek bildiğim yeme biber katmak yumurtlamaya teşvik ediyorMUŞ  :)
Sanırım hayal kurarken malzemeden çalıyoruz,
Çünkü sürekli yıkılıyor...

Çevrimdışı Göksel PEKYUREK

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2433
  • Yer: Ankara
    Yaş: 48
  • .
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 25
  • Rakım: 1000
Ynt: Organik Yumurta ve Tavuk yetiştiriciliği
« Yanıtla #8 : Ekim 24, 2013, 21:57:21 »
Açık alanda yetiştirilen tavuklar üç yıl yumurtlayabilir.
Ancak şubat başında başlar temmuz ortasında sayı düşer.
Her gün yumurta yapmaz.
Temmuz ayından itibaren aralıklı yumurtlar sonbaharda iyice sayı azalır.
Yılın her ayı yaklaşık sayıyı tuturmak açık alanda zor.
Kapalı alanda ticari anlamda yapanlar bu işi tekniğine uygun yapıyorlar özellikle 6 ay her gün yumurta alabiliyorlar.
Yerli ırkın dışında olan tavuklar ilk bir yıl daha verimlidirler hemen hergün yumurta yaparlar onlarda da ikinci yıl yumurta verimi çok düşer.
300 tavukla başlarsanız
mart nisan mayıs haziran aylarında günlük ortalama 150 yumurta olur diğer aylarda bu sayı oldukça düşer.
Yumurta verimi yüksek tavuk ırkı 300 tavuk iyi aylarda günlük 250 yumurta ortalamasını yakalayabilir.
Açık alanda yem ihtiyacı daha az olur çeşitli yemler kullanabilirsiniz mısır buğday kırması yerler diğer yeşilliklerdende vermek gerekir.
"Dünyada mümkün olan herşey benim içinde mümkündür"

Çevrimdışı mustafa kemal alkoç

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3953
  • Yer: istanbul
    Yaş: 50
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 50+9 ruşet+5 ana kutusu
  • Rakım: 61
Ynt: Organik Yumurta ve Tavuk yetiştiriciliği
« Yanıtla #9 : Ekim 24, 2013, 22:00:12 »
 İlk başta yazdım arılarımı koyduğum fidancı arkadaşımız için yapıyorum bu araştırmayı,tavukçuluk sabit iş,zaten iş aramıyorum Murat hocam bana arıcılık eğlence için yeterli,çiçekler dağlar bağlar benden sorulur daha ne isteyeyim  :)

 Yanlız şu halden yeşillik,fırından ekmek işi nasıl yatar anlamıyorum.

 Şu yumurtayı azaltan yemleri açmalısın hocam.
SADECE VAZGEÇENLER KAYBEDER.

İNSAN ÖZLEMEMELİ.

HAVANIZ GÜNDÜZ SICAK,GECENİZ YAĞMURLU OLSUN

Çevrimdışı Ali Doğaner

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2189
  • Yer: Kıbrıs
    Yaş: 38
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 30 + 30 bölme
  • Rakım: Efe yeşil kapak
Ynt: Organik Yumurta ve Tavuk yetiştiriciliği
« Yanıtla #10 : Ekim 24, 2013, 22:06:08 »
Halde ilaçlı yeşillik, fırıncılarda ekmek peşine düşmektenseekeceksin mısırı buğdayı, yem öğutme makinesinden geçirip kullanacaksın...

Yem yaparkende katkıları oranlarını bilmek lazım...

Besi yemi var, yumurta yemi var, protein değerleri filan önemli, kuduru olmaz  :-\
Sanırım hayal kurarken malzemeden çalıyoruz,
Çünkü sürekli yıkılıyor...

Çevrimdışı Göksel PEKYUREK

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2433
  • Yer: Ankara
    Yaş: 48
  • .
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 25
  • Rakım: 1000
Ynt: Organik Yumurta ve Tavuk yetiştiriciliği
« Yanıtla #11 : Ekim 24, 2013, 22:07:20 »
Ben hazır karışık yem kullanmıyorum.
O zaman organikliği pek kalmıyor.
Buğdayı kendim alıp kırdırıyorum içersine mısır kırdırıyorum
az arpa kırdırıyorum
Açık alanda zaten onlar böcek solucan vbi yiyecekler buluyorlar.
bahçe içindeyse zaten bahçenin nimetlerinden yararlanıyorlar
Kış aylarında lahana çok gidiyor.
Horozlarda bedavaya geliyor.
Ben yumurta satmıyorum üç dört eviz ancak yetiyor.
300-500 tavuk yapan satabilicek kadar yumurta üretebilir.
 böyle bir durumda Kuluçka makinesi şart
yem masrafına gelince tavuklara ne kadar yem verirseniz o kadar yerler yemediklerinide yer gibi yapar yere saçarlar.
"Dünyada mümkün olan herşey benim içinde mümkündür"

Çevrimdışı Murat AKIN

  • Genel Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 6828
  • Yer: Tekirdağ
    Yaş: 67
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 75
  • Rakım: 74 metre
Ynt: Organik Yumurta ve Tavuk yetiştiriciliği
« Yanıtla #12 : Ekim 24, 2013, 22:07:50 »
İlk başta yazdım arılarımı koyduğum fidancı arkadaşımız için yapıyorum bu araştırmayı,tavukçuluk sabit iş,zaten iş aramıyorum Murat hocam bana arıcılık eğlence için yeterli,çiçekler dağlar bağlar benden sorulur daha ne isteyeyim  :)

 Yanlız şu halden yeşillik,fırından ekmek işi nasıl yatar anlamıyorum.

 Şu yumurtayı azaltan yemleri açmalısın hocam.

Halden yeşilliğin temiz olduğunu düşünüyorsanız sorun yok.
Ama ıslatılmış yiyecekler tavukların kursaklarında sorun yaratır ve mayalı yiyecek sorun oluyor, ama arasıra veya az vermek pek sorun yaratmayabilir belki.

Çevrimdışı Göksel PEKYUREK

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2433
  • Yer: Ankara
    Yaş: 48
  • .
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 25
  • Rakım: 1000
Ynt: Organik Yumurta ve Tavuk yetiştiriciliği
« Yanıtla #13 : Ekim 24, 2013, 22:11:46 »
Ekmek sadece sigorta olarak kullanılabilir onuda kuru halde verebilirsiniz.
Sulanmış ekmek vermiyorum.
Pazardan halden yeşillik sadece ocak ayında tercih edilebilir
diğer aylarda gerek yok
madem organik olsun diyoruz aynı arıcııkta olduğu gibi.
"Dünyada mümkün olan herşey benim içinde mümkündür"

Çevrimdışı mustafa kemal alkoç

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3953
  • Yer: istanbul
    Yaş: 50
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 50+9 ruşet+5 ana kutusu
  • Rakım: 61
Ynt: Organik Yumurta ve Tavuk yetiştiriciliği
« Yanıtla #14 : Ekim 24, 2013, 22:14:49 »
 Hal ve fırın sadece destek yiyecek için  olmalı demek ki.

 Cins tavuk veya civcivini bulmanın yolu nedir?

 Çok az masraflı bahçe içerisinde barınakların özelliği nasıl olabilir?

 İlaçlama hastalık kontrölü nasıl yapılıyor?
SADECE VAZGEÇENLER KAYBEDER.

İNSAN ÖZLEMEMELİ.

HAVANIZ GÜNDÜZ SICAK,GECENİZ YAĞMURLU OLSUN