Gönderen Konu: Herkese gerekebilir; haşlanmış patatesleri pratik soyma usulü.  (Okunma sayısı 4206 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı hatkobi

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3129
  • Yer: Ankara
    Yaş: 76
  • Mehmet Bİ.Eskişehir
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
 Bir yabancı videodan izledim. Patatesleri haşlamadan bıçakla çepe çevre kestane gibi kabuğu çiziyorsunuz. Sıcak suda haşlıyorsunuz. Sonra buz parçaları olan soğuk suya koyuyorsunuz. Veya yalnız soğuk su. Tek tek alıp iki tarafından parmaklarınızı biraz bastırarak çekiyorsunuz. İki yumurta kabuğu gibi çıkıyor.
 DİP NOT; Halil Bey kardeşim sakın yemek bölümü açayım demeyin. ;)
""  En mutlu insanlar; en güzel şeylere sahip değiller.
     Onlar, sahip oldukları her şeyi en güzel şekle sokanlardır. ""

Çevrimdışı HÜSEYİN AVNİ ÖZCAN

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 1084
  • Yer: ZONGULDAK
    Yaş: 47
  • 2014 Benim arılık
    • HÜSEYİN AVNİ ÖZCAN
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 40
  • Rakım: 0-........ arası değişiyor.
Canım dedem bizim hasekiye konuyu anlatacağım bilgilendirme için teşekkürler.
ARICILIK BİR HASTALIKTIR BİZDE BU HASTALIĞA YAKALANDIK ALLAH BİZE ŞİFA VERMESİN

ANTALYA LI  0 532 6886576
http://huseyinavniozcan.blogspot.com/

Çevrimdışı hatkobi

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3129
  • Yer: Ankara
    Yaş: 76
  • Mehmet Bİ.Eskişehir
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  Bırak hasekiyi; can yoldaşım de. Gerçekten güzel bir uygulama. Patatesi yolup mıncıklamaktan kurtuluruz. Asıl köyde işime yarıyacak. Kabuklarınıda bahçeye at.
""  En mutlu insanlar; en güzel şeylere sahip değiller.
     Onlar, sahip oldukları her şeyi en güzel şekle sokanlardır. ""

Çevrimdışı mustafa kemal alkoç

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 5973
  • Yer: istanbul
    Yaş: 53
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: Bir adet teknik kütük kovan, 82 adet dolu 50 adet boş
  • Rakım: 61
Bir yabancı videodan izledim. Patatesleri haşlamadan bıçakla çepe çevre kestane gibi kabuğu çiziyorsunuz. Sıcak suda haşlıyorsunuz. Sonra buz parçaları olan soğuk suya koyuyorsunuz. Veya yalnız soğuk su. Tek tek alıp iki tarafından parmaklarınızı biraz bastırarak çekiyorsunuz. İki yumurta kabuğu gibi çıkıyor.
 DİP NOT; Halil Bey kardeşim sakın yemek bölümü açayım demeyin. ;)

   Az önçe denemek için pişirdim ağabey piştikten sonra normal musluk serinliğinde soğuttum kabuk kabuk soyuldu kim yiyecek mecburen tuzlu peynirli patates püresi ,teşekkür ağabey.
SADECE VAZGEÇENLER KAYBEDER.

İNSAN ÖZLEMEMELİ.

HAYAT BANA ARICILIK, ARICILIK BANA HAYAT VERDİ.

Arı diye bir derdim var bin dermana değişmem

Çevrimdışı hatkobi

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3129
  • Yer: Ankara
    Yaş: 76
  • Mehmet Bİ.Eskişehir
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl

    Afiyet olsun. Ne güzel.
""  En mutlu insanlar; en güzel şeylere sahip değiller.
     Onlar, sahip oldukları her şeyi en güzel şekle sokanlardır. ""

Çevrimdışı kabaoğlubal

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 510
  • Yer: istanbul okul müdürü
    Yaş: 59
  • mustafa kabaoğlu
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 50
  Güzel faydalı bir bilgi,arazide işimize yarar.