Gönderen Konu: Kimler hangi sebzeler yetiştiriyor. Nasıl yetiştiriyor.Bilgilenelim.  (Okunma sayısı 30412 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet Gençünal

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3500
  • Yer: Orhangazi / Bursa
    Yaş: 61
    • Oksalik Asit Buharlaştırma Aparatı
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 40
  • Rakım: 290
Enginarı bu sene ekmeyi düşündüm ama buralarda pek eken,diken yok.. Karaciğer konusunda tüketiyorum, aynı zamanda zeytinyağlıda süper oluyor.. Fakat buralarda çok pahalı. Tanesini 2.5 tl den aldım geçen.. Hangi mevsimde dikilmesi gerekiyor. Kaçırdıkmı sezonu :P
Dikimi ilkbahar bakımı yapılırken ayrılan kardeşlerden oluyor şimdilik zamanı geçti ama torbada fide olarak satılanlardan bulursan her mevsim ekebilirsin.

Tabi enginarı seneye yemek kaydıyla.:D
http://www.oxalicacidvaporizer.com
http://mgencunal-mgencunal.blogspot.com/
http://www.gurlearicilik.com
Olgun bir adamı dost edinmek isterseniz, eleştirin; basit bir adamı dost edinmek isterseniz methedin.

Çevrimdışı Karapınar

  • Günlük Yumurta
  • *
  • İleti: 22
  • Yer: Alanya
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 35
  • Rakım: 1100
Alıntı
Enginar ılık iklimlerde yetişen kışlık bir sebzedir. Çok soğuk ve sıcak­tan hoşlanmaz. Kış aylarında sıcaklık 0°C altına düşerse yaprak ve başlarda önemli zararlar oluşur. 20°C üzeri sıcaklıkta gelişme yavaşlar, 25°C üzerinde ise gelişme durur. Sıcak ve kurak koşullarda baş sertleşir ve kalite düşer (Abak, 1987). Enginar üretilen bölgelerdeki ilk donlar da önemli zararlar yapar.


Yaylaları sevmiyormuş meğerse  :(

Çevrimdışı Halil BİLEN

  • Administrator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 22802
  • Yer: Mustafakemalpaşa
    Yaş: 49
    • http://www.halilbilen.com/
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 350
  • Rakım: Rakım Kirmasti Çayı ile bir.
Bu perşembe pazarda limon kadar büyüklükte olanları ki tanesi 0,40 TL.

(Bunlar körpedir ve bizim hanımlar sabah kahvaltı yapar yapmaz pazara koşarlar bu haftalarda enginar alıp derin dondurucuya koymak üzere)

Birkaç hafta sonra bezelye peşine düşerler...

Sonra salamura için yaprak...

Sonra ise bamya...

Şunları mevsiminde yesek ya. Bezelyeleri dolaba koyarlar ama yemeğini yemek bugünlerde pek nasip olmaz.

Enginar konusunda haklarını yemeyelim hem dolmasını hem de kıymalı yemeğini bol bol göçürüyoruz.
http://www.halilbilen.com/

http://halilbilen.blogspot.com/

http://www.facebook.com/halilbilen

halilbilen2@hotmail.com


Yola Çıktıklarını, Yolda Bulduklarına Değişirsen; Yolunu Kaybedersin.

Yanlış trene bindiysen, koridorda ters yöne koşmanın bir faydası yoktur.

Çevrimdışı Mehmet Gençünal

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3500
  • Yer: Orhangazi / Bursa
    Yaş: 61
    • Oksalik Asit Buharlaştırma Aparatı
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 40
  • Rakım: 290
İç bakla ve bol zeytin yağlısını tek geçerim.:D

Zeytin bölgesinde olmanın verdiği alışkanlık olsa gerek.

Yağ kiloyla alınmadığı için hep bol tüketilir.

Yağhaneden geldikten sonra merdiven altında toprak küplere konur, içersine sapına ip bağlı su kabağından bir kap sallandırılır, mutfakta yağ bittikçe daldırıp alırsın.

O yüzden evde yağ konusunda idareli olma alışkanlığı yoktur.

Mübareği ne kadar bol kullanırsan o kadar lezzet veriyor.:D
http://www.oxalicacidvaporizer.com
http://mgencunal-mgencunal.blogspot.com/
http://www.gurlearicilik.com
Olgun bir adamı dost edinmek isterseniz, eleştirin; basit bir adamı dost edinmek isterseniz methedin.

Çevrimdışı Bekir ARSAN

  • BEKİR ARSAN
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 6845
  • Yer: BANDIRMA
    Yaş: 53
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
mehmet abi cok haklısın biz fazla tüketmiyoruz ama kızartmayı bile zeytin yağınla yapıyoruz
yağ parası verdiğimi bilmem uzun zamandan beri
BEKİR ARSAN  BANDIRMA BEZİRCİ KÖYÜ
DT 03.07.1965   
0Rh +
 beklenen    gün gelicekse cekilenler kutsaldır

Çevrimdışı Kadir ÇAKIR

  • Çile çekilmeden rahatlığa kavuşulamaz...
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3576
  • Yer: Kayseri
    Yaş: 30
  • Arının evini yıkan, balın tatlılığıdır.
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 10 Kovan, 3 Çiftleştirme Kutusu
  • Rakım: 1071
Ynt: Altın çilek (yer kirazı)
« Yanıtla #35 : Mayıs 21, 2012, 10:44:44 »
Kayseri Tarım fuarından aldığım altın çilek(yer kirazı) bitkisini 2 senedir ekiyorum ve çok güzel verim alıyorum 1 tane fideden neredeyse 4 kg ürün alınabiliyor

Çok hızlı bir gelişen bir tür olan altın çilek fidesini toprağa dikince çok hızlı gelişiyor 2 fide arasında en az 1 metre mesafe olması ürünlerin daha hızlı gelişmesine fayda sağlıyor

Altın Çilek Besin Değerleri?
Altın Çilek, C, B1, B2, B3, Keroten gibi bir takım vitamin ve mineraller açısından zengin bir meyvedir.


Çevrimdışı mustafa kemal alkoç

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 5973
  • Yer: istanbul
    Yaş: 53
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: Bir adet teknik kütük kovan, 82 adet dolu 50 adet boş
  • Rakım: 61
 

Meşhur sırık fasülye.
SADECE VAZGEÇENLER KAYBEDER.

İNSAN ÖZLEMEMELİ.

HAYAT BANA ARICILIK, ARICILIK BANA HAYAT VERDİ.

Arı diye bir derdim var bin dermana değişmem

Çevrimdışı Adem ALTINOK

  • Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3285
  • Yer: Ankara Ayaş
    Yaş: 43
  • Kan Grubu BRh+
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 70
  • Rakım: Kızılcahamam-Sazak 1220 m;Ayaş- 1000 m
Ankara Güdül yüksek rakımına rağmen enginar yetiştiriliğinde ünlendi.

Ankara Ayaş'ta da önemli miktarda yetiştiriliyor.

Verim alınıyor. Ilıman bölgelere tavsiye ediliyor. Baş kalite kriteri olarak sıcak yaz üretemi hakkında olumsuz bir bilgiye rastlamıştım ama burada kalite nasıl fikrim yok.

Birinin kiraz bahçesine 10 kök dikmiştim, çapaçılar sağ olsun dozer gibi üstünden geçtiler.

Bu sene yakınıma birkaç kök dikecem.
aa
Problemi anlamak çözümün yarısıdır.

Çevrimdışı denizakvaryumu

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 426
  • Yer: ANKARA-Ayaş
    Yaş: 48
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 2
  • Rakım: 1023
Enginar fideleri  Ayaşta kışın ölmüyor mu?
Hakan

Çevrimdışı Adem ALTINOK

  • Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3285
  • Yer: Ankara Ayaş
    Yaş: 43
  • Kan Grubu BRh+
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 70
  • Rakım: Kızılcahamam-Sazak 1220 m;Ayaş- 1000 m
Güdül ilçesi rakım olarak daha yüksek, bildiğim 4 senede orada ünlü oldu.

Ayaş'ta da enginar yetiştiricileri memnun. Kışın fire yok. Buranın kışına dayanabiliyor.


aa
Problemi anlamak çözümün yarısıdır.

Çevrimdışı Mehmet Alper

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 130
  • Yer: Nevşehir _Nar kasabası
    Yaş: 66
  • alpermehmet52@hotmail.com
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 10
  • Rakım: 1100 m.
Nevşehir - Nar Kasabasında küçük hobi bahçemde çeşitli meyve ağaçları ve sebzeler yetiştiriyorum. Ticari anlamda değil , aileye , eşe dosta yeterince..Bahçe içinde küçük bir evim (kulübem), çok küçük bir kümesim ve on koloni kadar da arım var. Ceviz fidanları yetiştirip aşılamaya meraklıyım. Ahududu ve firenk üzümü fideleride yetiştiriyorum.Bu fidanlardan forum üyelerine (meraklılarına) gönderebilirim.Bu forumdan öğrendiklerimin karşılığını bir şekilde öderim belki diye düşünüyorum. İlkbaharda hazırladığım ahududu ve firenk üzümü fidelerinden isteyene gönderirim.Eğer yolunuz Kapadokya'ya düşerse beklerim. Acı kahvemiz bulunur.Fidelerinizi de kendiniz yanınızda götürürsünüz. Tel : 0532 749 5405
İletişim kurmak için telefonum hep açık.

Çevrimdışı Mehmet Gençünal

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3500
  • Yer: Orhangazi / Bursa
    Yaş: 61
    • Oksalik Asit Buharlaştırma Aparatı
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 40
  • Rakım: 290
Mehmet bey teşekkürler.

Yalnız bizim forum üyeleri meyve ve sebzeye meraklıdır, siz fide sayısını biraz yüksek tutun.
http://www.oxalicacidvaporizer.com
http://mgencunal-mgencunal.blogspot.com/
http://www.gurlearicilik.com
Olgun bir adamı dost edinmek isterseniz, eleştirin; basit bir adamı dost edinmek isterseniz methedin.

Çevrimdışı GaziBarış

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 167
  • Yer: Bursa/ m.k.paşa
    Yaş: 38
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 6
  • Rakım: 23
İnternetten uzun fasulye diye almıştım, daha çok sarmaşık börülceye börülceye benziyor.
Kirmastili

Çevrimdışı GaziBarış

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 167
  • Yer: Bursa/ m.k.paşa
    Yaş: 38
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 6
  • Rakım: 23
Foruma resim yüklemekte güzel oluyormuş.




 


 





 




 

Kirmastili

Çevrimdışı Murat AKIN

  • Genel Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 11240
  • Yer: Tekirdağ
    Yaş: 71
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: --- adet kayıtlı
  • Rakım: 74 metre

 

Bu turp benzeri bir sebze ama tadı güzel beğendim.