Gönderen Konu: Körüğü yakarken  (Okunma sayısı 41269 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mustafa kemal alkoç

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 5973
  • Yer: istanbul
    Yaş: 53
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: Bir adet teknik kütük kovan, 82 adet dolu 50 adet boş
  • Rakım: 61
Körüğü yakarken
« : Ekim 24, 2010, 21:21:08 »
en sağlıklı yakılacaklar nelerdir.
SADECE VAZGEÇENLER KAYBEDER.

İNSAN ÖZLEMEMELİ.

HAYAT BANA ARICILIK, ARICILIK BANA HAYAT VERDİ.

Arı diye bir derdim var bin dermana değişmem

Çevrimdışı Hayati Çağdaş

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 833
  • Yer: ankara - şereflikoçhisar
    Yaş: 47
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 65
  • Rakım: 1007
Ynt: Körüğü yakarken
« Yanıtla #1 : Ekim 24, 2010, 21:36:13 »
merhabalar sayın abim. öncelikle şunu söyleyim ismini çok ama çok beğendim. Ulu Önderimiz ATATÜRK' ümüzün ismi. bana göre en sağlıklı yakıt planya talaşı. hem arıdan ürettiğimiz bütün gıdalar için hijyen bir yakıt hemde bol duman veriyor. tek olumsuz yanı körükte biraz fazla zift yapıyor onuda arada sırada pürmüzle yakıp temizlemek suretiyle giderebiliyoruz.
Hakkınızdan vazgeçmeyin, Zira hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz ...! Hz. Ali


Gözleri kör olan birisine doğanın ne kadar güzel olduğunu anlatamazsınız..! Hz. Ali

Çevrimdışı Abdullah Bulca

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 1266
  • Yer: mersin
    Yaş: 45
    • Blog Sitem
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 47
  • Rakım: 350--1800
Ynt: Körüğü yakarken
« Yanıtla #2 : Ekim 24, 2010, 21:37:10 »
daha öncede tartışılmıştı ve genel olarak kalın talaşın en uygun yakıt oldugu konusunda cogunluk görüşü sağlanmıştı

şahsen bende kalın talaş kullanıyorum ve sıkıntı ile karşılaşmadım

yalnız benim haddime değil ama  başlık acarken forumda ki kendi bölümüne acma konusunda özen gösterilse sanırım daha  iyi olacak

burası alalım satalım forumu

Çevrimdışı Bekir ARSAN

  • BEKİR ARSAN
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 6845
  • Yer: BANDIRMA
    Yaş: 53
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
Ynt: Körüğü yakarken
« Yanıtla #3 : Ekim 24, 2010, 21:40:01 »
i akşamlar valla ben kuru tezek yakıyorum hem bedava hem dumanlı
BEKİR ARSAN  BANDIRMA BEZİRCİ KÖYÜ
DT 03.07.1965   
0Rh +
 beklenen    gün gelicekse cekilenler kutsaldır

Çevrimdışı Murat ALTUN

  • Larva
  • **
  • İleti: 65
Ynt: Körüğü yakarken
« Yanıtla #4 : Ekim 24, 2010, 21:52:53 »
Evet daha önce bu konu başlığı açılmış ve Bolkar beyin dediği gibi kalın talaş türü yakacaklar öngörülmüş. Kullanılacak maddeler balda kalıntı bırakmayacak temiz ve hijyen maddeler olmasına dikkat edilmesi gerektiği savunulmuştu.

   Sayın Camgöz10 tezek kullanılmaması konusunda uygun görüşler çıktı. Saygılarımla

Çevrimdışı Halil BİLEN

  • Administrator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 22802
  • Yer: Mustafakemalpaşa
    Yaş: 49
    • http://www.halilbilen.com/
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 350
  • Rakım: Rakım Kirmasti Çayı ile bir.
Ynt: Körüğü yakarken
« Yanıtla #5 : Ekim 24, 2010, 21:59:16 »
Bezirci'de de tezek çoktur be...
http://www.halilbilen.com/

http://halilbilen.blogspot.com/

http://www.facebook.com/halilbilen

halilbilen2@hotmail.com


Yola Çıktıklarını, Yolda Bulduklarına Değişirsen; Yolunu Kaybedersin.

Yanlış trene bindiysen, koridorda ters yöne koşmanın bir faydası yoktur.

Çevrimdışı Bekir ARSAN

  • BEKİR ARSAN
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 6845
  • Yer: BANDIRMA
    Yaş: 53
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
Ynt: Körüğü yakarken
« Yanıtla #6 : Ekim 24, 2010, 22:39:53 »
bizde tezek cok beleş diye kullanalım dedik murat arkadaşım kullanılmaması yönünde görüş belirtti  karton kutu rulo halinde körüğe koyup yakıyorum bazen o nasıl halil bey bizim oraları iyi tanıyosun galiba
BEKİR ARSAN  BANDIRMA BEZİRCİ KÖYÜ
DT 03.07.1965   
0Rh +
 beklenen    gün gelicekse cekilenler kutsaldır

Çevrimdışı Halil BİLEN

  • Administrator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 22802
  • Yer: Mustafakemalpaşa
    Yaş: 49
    • http://www.halilbilen.com/
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 350
  • Rakım: Rakım Kirmasti Çayı ile bir.
Ynt: Körüğü yakarken
« Yanıtla #7 : Ekim 24, 2010, 22:48:29 »
Allah Allah...

Memleketim Bandırma benim be...
http://www.halilbilen.com/

http://halilbilen.blogspot.com/

http://www.facebook.com/halilbilen

halilbilen2@hotmail.com


Yola Çıktıklarını, Yolda Bulduklarına Değişirsen; Yolunu Kaybedersin.

Yanlış trene bindiysen, koridorda ters yöne koşmanın bir faydası yoktur.

Çevrimdışı GaziBarış

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 167
  • Yer: Bursa/ m.k.paşa
    Yaş: 38
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 6
  • Rakım: 23
Ynt: Körüğü yakarken
« Yanıtla #8 : Ekim 25, 2010, 00:59:46 »
 Ben mısır koçanını tercih ediyorum, keser ile vurduğumuzda 4-5 parçaya ayırlıyor yeterince kuruysa hemen yanıyor. Gayıt güzel duman veriyor bunu yanında hoş ta bir kokusu var ve bundan daha doğalınıda düşünemiyorum. Ayrıca para ile satıldığını da hiç görmedim, biçilmiş mısır tarlasına gidiyorsunuz 15 dk da bir çuval toplayabilirsiniz, herkeze kullanmasını tavsiye ederim.
Kirmastili

Çevrimdışı hatkobi

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3129
  • Yer: Ankara
    Yaş: 76
  • Mehmet Bİ.Eskişehir
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
Ynt: Körüğü yakarken
« Yanıtla #9 : Ekim 25, 2010, 11:03:39 »
 İyi günler. Hepimiz insan ve çevre sağlığına zararlı her şeyden sakınılması gerekliliğinde hemfikiriz.Ancak aramızda çok kardeşimiz kırsalda,dağ köylerinde karakovan balı üreten kişilere rastlamıştır.
 Çok kovan daldan yapılıp,içleri dışları mayısla(Sığır dışkısı) sıvanmaktadır.Körükleri varmı, yokmu bilmiyoruz.Dumanlamayıda hemen bitmediği için tezekle yapıyorlardır.Tezek dumanı elbette zararlı.Ama, bildikleri budur.Üstelik karakovan balı genelde psikolojikman revaçtadır.Öyle değimi.
 Teknik arıcıların alternatifleri çoktur.Uygununu uygulıyabilirler.Selamlar.
""  En mutlu insanlar; en güzel şeylere sahip değiller.
     Onlar, sahip oldukları her şeyi en güzel şekle sokanlardır. ""

Çevrimdışı zaruret

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 112
  • Yer: çanakkale
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Rakım: 5
Ynt: Körüğü yakarken
« Yanıtla #10 : Ekim 25, 2010, 14:22:02 »
portakal kabuğunu kaloriferin üzerinde kurut çok güzel yanıyor.

Çevrimdışı Ali Varol

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 834
  • Yer: Antalya- Manavgat - Ahmetler
    • Manavgatlý Arýcý
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Rakım: 40 m. ile 1700 m. arası
Ynt: Körüğü yakarken
« Yanıtla #11 : Ekim 25, 2010, 15:06:19 »
 Arkadaşlar çok sağolun ihtiyaç duyarsak körükte yakabileceğimiz birçok yakıt çeşidi anlattınız.

Ben tezek ve çürüyüp mantarlaşmış ağaç kökü yakıyorum. Tezeklerden sığır tezeğinin kırlardan toplanmışı iyi yanıyor ve arı sakinleşiyor. Ahırdan alınmış sığır tezeğine kuru ot karıştığı zaman yanması zor oluyor. Hele hele ıslanıp kuruyarak kararmaya başlamış tezek zor yanıyor.

At ve eşek tezeğini zorunlu kalmadıkça kullanmıyoruz. Çünkü bu tezeğin dumanından arılar hırçınlaşıyor.

Ama en iyisi birkaç sene önce kesilmiş ağaç (çam, söğüt...) ların toprak seviyesindeki ya da toprağın içinde kalan gövde ve kökleri mantarlaşıp yumuşadı ise, yani el ile koparılıp kırılabiliyorsa ondan iyisi yoktur. Dumanında hem arılar sakinleşir hem de insan üzerinde tezek gibi kötü koku bırakmaz.
Arıcı arkadaşlarımıza sağlık, bol ürün ve işlerinde kolaylıklar diliyorum.
http://bombusarilari1.blogspot.com/
http://manavgatliarici.blogspot.com/

Çevrimdışı ismail koca

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 538
  • Yer: Eskişehir
    Yaş: 55
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 50+
  • Rakım: 800
Ynt: Körüğü yakarken
« Yanıtla #12 : Ekim 25, 2010, 20:36:40 »
merhaba
 Ben mazı yaprağı,tohumu yakıyorum 1-1.5 saat sorunsuz yanıyor.bol duman veriyor.çok kolay yanıyor.

daha ne ister insan
Ömür,umut dan önce bitmeli

Çevrimdışı hatkobi

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3129
  • Yer: Ankara
    Yaş: 76
  • Mehmet Bİ.Eskişehir
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
Ynt: Körüğü yakarken
« Yanıtla #13 : Ekim 25, 2010, 20:47:54 »
 Bir körük yakıp, duman tüttüreceğiz.AB standartı yokmu.Yarın onuda dayatırlar.
""  En mutlu insanlar; en güzel şeylere sahip değiller.
     Onlar, sahip oldukları her şeyi en güzel şekle sokanlardır. ""

Çevrimdışı Murat AKIN

  • Genel Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 11254
  • Yer: Tekirdağ
    Yaş: 71
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: --- adet kayıtlı
  • Rakım: 74 metre
Ynt: Körüğü yakarken
« Yanıtla #14 : Ekim 25, 2010, 20:56:13 »
 İlk önce düşüncemiz; Körükte kullandığımız yakıtın insan ve arı sağlığına zararlı etkisi olmamalı.

Yakıtın özellikleri:

1 - Çevrede bol bulunmalı
2 - İnsan ve arı sağlığına kötü etki yapmamalı
3 - Doğal olmalı
4 - Uzun süre yanmalı
5 - İyi duman çıkarmalı
6 - Kolay tutuşmalı
7 - Maliyeti düşük olmalı

Ben bu maddeleri içinde bulunduran en uygun yakıtın söğüt ağacı çürüğü olduğunu düşünüyorum ve onu kullanıyorum.
Bulamazsam desem hiç olmadı ama ara sıra ayçiçeği kafası ve mısır koçanı kullanıyorum.