Gönderen Konu: Polenli Çerçeveler ve Mum Güvesi  (Okunma sayısı 22751 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ismail akyüz

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 875
  • Yer: hatay-defne-harbiye-<zirve>
    Yaş: 35
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 27
  • Rakım: 240
Ynt: Polenli Çerçeveler ve Mum Güvesi
« Yanıtla #90 : Mart 15, 2017, 10:34:19 »
bazen bal sağımında balı süzerken bazı gözlerden polen kaldığını gözrürüz,balını aldığımız petekleri arıya 2 günlüğüne yalattıktan sonra temiz bir şekilde alır ve muhafaze edecğimiz yere götürürüz,tabiki arılar balı iyice yalamıştır,çizik petekleride şekillendirmiştir az çok..ama en önemliş unsur bazı petek gözlerinde kalmıi polenlerdir,siz ne kadar kapalı tutsanızda o polenin içinden güve türeyebiliyor,ama dondurucuda kalmışsa öyle bir şansı yok..sıfır kayıp,yüzdeyüz garantili koruma..

Çevrimdışı adnantrk

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 223
  • Yer: Manisa
    Yaş: 40
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 55
  • Rakım: 70 m 39.enlem
Ynt: Polenli Çerçeveler ve Mum Güvesi
« Yanıtla #91 : Mart 16, 2017, 19:35:59 »
Derin dondurucuya koyulabilecek petek sayısı sınırlı,
hem derin dondurucuda sebze , et , polen saklamak varken neden kara peteklerle doldurayım.

Kabarmış petekler için en riskli dönem sonbaharın sıcak günleri.

Sıcak günlerde ,güve kurtçukları aktifken, peteklere kükürt gazı veriyorum sonra da serin ve hava akımı olan bir yerde saklıyorum kış boyunca. bu sene 1 tane petek kaybettim sadece.

Sarı toz kükürtü alkolle karıştırıp çamur haline getiriyorum, alkol uçmadan aliminyum folyo üzerinde yakıyorum. Alkolle beraber kükürt de yanıyor ve çok zehirli  bir gaz çıkartıyor , yakıldığı yerde her türlü haşeratı yok eder.

yaktıktan sonra hemen uzaklaşmak gerek ve duman -koku geçene kadar birsüre uzak durmak gerek , çok tehlikelidir.



Arı gibi eri olanın , cennet gibi yeri olur.

Arıcılık insanı haberi olmadan zengin eder.

Çevrimdışı Ramazan Çetintaş

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 175
  • Yer: Kocaeli
    Yaş: 36
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 15
Ynt: Polenli Çerçeveler ve Mum Güvesi
« Yanıtla #92 : Mart 16, 2017, 20:48:44 »
Derin dondurucuya koyulabilecek petek sayısı sınırlı,
hem derin dondurucuda sebze , et , polen saklamak varken neden kara peteklerle doldurayım.

Kabarmış petekler için en riskli dönem sonbaharın sıcak günleri.

Sıcak günlerde ,güve kurtçukları aktifken, peteklere kükürt gazı veriyorum sonra da serin ve hava akımı olan bir yerde saklıyorum kış boyunca. bu sene 1 tane petek kaybettim sadece.

Sarı toz kükürtü alkolle karıştırıp çamur haline getiriyorum, alkol uçmadan aliminyum folyo üzerinde yakıyorum. Alkolle beraber kükürt de yanıyor ve çok zehirli  bir gaz çıkartıyor , yakıldığı yerde her türlü haşeratı yok eder.

yaktıktan sonra hemen uzaklaşmak gerek ve duman -koku geçene kadar birsüre uzak durmak gerek , çok tehlikelidir.

Peteklerde kalıntı?
İnsanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan kork. N.F.K.