Gönderen Konu: ENZİM KULLANARAK YAPILAN İNVERT ŞURUP!  (Okunma sayısı 1799 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet Güngör

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 410
  • Yer: Kayseri
    Yaş: 38
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 30
Ynt: ENZİM KULLANARAK YAPILAN İNVERT ŞURUP!
« Yanıtla #15 : Şubat 17, 2017, 10:30:43 »
Ayrıca düşük PH ve resimde ki sıcaklıklara göre invert işlemi artar.
70 derece sıcaklıkta bekletirseniz, invert işlemini durdurabilirsiniz.
Bu değerlerde enzim çeşidine göre değişiklik gösterebilir.



İşimiz vaktimizden çok...

teknikhoca

  • Ziyaretçi
Ynt: ENZİM KULLANARAK YAPILAN İNVERT ŞURUP!
« Yanıtla #16 : Şubat 18, 2017, 09:56:07 »
invertaz enzimi ile 1 kg şekere 0.7 litre su ve 1 ml enzim ölçeği ile 30 santigrad derecede şerbet hazırladım.
4 ayrı kaba 5'er gün arayla yaptım aynı işlemi.
bu gün itibari ile ilk yaptığım kaptaki (3 haftadır oda sıcaklığında bekledi)  şerbet beyaz ve yeşil renkte küflenmeye başladı.
Bu işi yapan bir arıcımız enzim ile ilgili olabilir dedi. Satıcıyla görüşeceğim.
Enzim miktarını artırarakta denemek istiyorum.

Çevrimdışı ismail akyüz

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 1612
  • Yer: hatay-defne-harbiye-<zirve>
    Yaş: 37
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 50
  • Rakım: 240
Ynt: ENZİM KULLANARAK YAPILAN İNVERT ŞURUP!
« Yanıtla #17 : Mart 01, 2017, 11:21:02 »
invert şurubun diğer normal şuruba göre avantajı nedir? bu arıları karışık meyve suyu vermediğiniz kaldı,yarın kayık şorupluklarda karışık meyve suyu ve birkaç pipet koyup uygulayanı görürseniz şaşırmayın? :D

Çevrimdışı özgür güzel

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 105
  • Yer: sakarya
    Yaş: 34
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 20
Ynt: ENZİM KULLANARAK YAPILAN İNVERT ŞURUP!
« Yanıtla #18 : Mart 01, 2017, 16:06:46 »
invert şurubun diğer normal şuruba göre avantajı nedir?

fazla mikrada verdiğinizde bozulma ekşime olmuyor.
ikinci bir avantajıda invertez enzimi sayesinde arı daha kolay sindiriyor. ön işlem süresi kısalıp çabuçak depo edilecek bala dönüşüyor yani.
 

Çevrimdışı ismail akyüz

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 1612
  • Yer: hatay-defne-harbiye-<zirve>
    Yaş: 37
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 50
  • Rakım: 240
Ynt: ENZİM KULLANARAK YAPILAN İNVERT ŞURUP!
« Yanıtla #19 : Mart 01, 2017, 16:13:29 »
balmı oluyor yani?

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Çevrimdışı HAKAN İNANÇ

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 1169
  • Yer: kayseri-tomarza
    Yaş: 35
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 20-25 arası
  • Rakım: Erciyes e yakın.
Ynt: ENZİM KULLANARAK YAPILAN İNVERT ŞURUP!
« Yanıtla #20 : Mart 01, 2017, 20:06:49 »
invert şurubun diğer normal şuruba göre avantajı nedir? bu arıları karışık meyve suyu vermediğiniz kaldı,yarın kayık şorupluklarda karışık meyve suyu ve birkaç pipet koyup uygulayanı görürseniz şaşırmayın? :D
üslubunuz çok alaycı...
size cevap vermeye gerek yok.
ama söylenecek çok söz var da neyse..
Gönül kazanmak istiyorsan, sevgi tohumu ek. Cenneti kazanmak istiyorsan, yollara diken serpmekten vazgeç.!
MEVLANA

Çevrimdışı ismail akyüz

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 1612
  • Yer: hatay-defne-harbiye-<zirve>
    Yaş: 37
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 50
  • Rakım: 240
Ynt: ENZİM KULLANARAK YAPILAN İNVERT ŞURUP!
« Yanıtla #21 : Mart 01, 2017, 20:37:24 »
üslubunuz çok alaycı...
size cevap vermeye gerek yok.
ama söylenecek çok söz var da neyse..
evet haklısın başkasının gözüyle okudum ve öyle hissettim,ama yazarken kasıt o değildi inan...invert maddeysiyle alacağın neticeyi doğal limon suyuyla elde edebilirsin...yazık şu hayvanlara çektirdiğimiz eziyetler..

invert şurubu nedir...
Sakkarozun enzim veya asitle parçalanarak glukoz ve fruktoza indirgenmesinden elde edilen üründür. Az miktarda asitli bir sakkaroz şurubunun ısıtılması sonucu gerçekleşen hidroliz ile eşit molar konsantrasyonlarda D-glukoz ve D-fruktoz oluşur. Bu, aslında reçel ve şerbet yapımında limon suyu kullanımı ile gerçekleştirilen işlemdir.

Sakkarozun hidrolizi sonucu oluşan invert şekerdeki glukoz ve fruktozun sudaki toplam çözünürlükleri, sakkarozun tek başına çözünürlüğünden daha fazladır. Bu nedenle kristalizasyon kontrolü amacıyla da kullanılmaktadır. Küçük kristal yapısından dolayı invert şeker, daha akıcı (topaklanma olmayan) ürünlerin, şekerlemelerin ve bazı şurupların üretiminde kullanılır. Reçel ve jöle yapımında, meyve içerisinde doğal bir şekilde bulunan asidin şekerle birleşimi ve bu karışımın ısıtılması ile otomatik olarak zaten invert şeker üretilmiş olur....

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Çevrimdışı KaaN_N

  • Boş Petek
  • İleti: 2
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 100
  • Rakım: 944
Ynt: ENZİM KULLANARAK YAPILAN İNVERT ŞURUP!
« Yanıtla #22 : Ağustos 14, 2017, 11:05:03 »
Bizim sorunumuz şekeri kaynatmadan invert şurup elde edebilmek, yapılan araştırmalara göre şeker kaynatılınca HMF oranı artıyor ve bu da arıya zararlı oluyor. HMF nin artmaması için ılık suda İnvertaz enzimi kullanarak invert şurup yapmamız gerekiyor. Fakat kafamızda bir soru işareti daha var. invertaz enzimi arıya zarar verebilir mi ? bununla ilgili bir araştırma yapıldı mı?
Sevelim Sevilelim Dünya Kimseye Kalmaz "Yunus Emre"