Gönderen Konu: bal satışında arıcının müşteriye bala şurup karışmadığını ispat etmesi  (Okunma sayısı 2881 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TuranSaracoglu

  • Larva
  • **
  • İleti: 61
  • Yer: Bayburt
    Yaş: 35
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
Beslemeyi kestikten sonra kata koyduğumuz ham yâhut stok yapılmamış kabarmış çerçevelerde şerbet olmayacağı kesin gibi. Değil mi?

Eğer öyleyse bunlar satış için kullanılır ve rahatlıkla şekersiz denir.

Hatam var ise düzeltin lütfen.

Şüphelendiğimiz çerçeveleri de kendi tüketimimiz için ve hediye olarak vereceklerimiz için kullanırız.
Arıları yaratıp, onlara bal yapmalarını ve türlü türlü şeyler öğreten Allah'tan başka hiç birşey ve hiçbir kimse kendisine ibadet edilmeye ve kendisine yalvarılıp dua edilmeye layık değildir. Yalnızca O'na yalvarıp O'ndan isteriz. Nebîlere, velîlere, kabirlere vs YALVARMAYIZ.

Çevrimdışı Mümün Kula

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2023
  • Yer: kırklareli/lüleburgaz
    Yaş: 49
    • teknik arıcılık bilgi paylaşım forumu
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 27 kovan
Arkadaşlar güçlü kolonilerinizi bal akımından önce 15 gün içerisinde kesseniz beslemeyi bala karışmaz .

Ben kanoladan 29 nisanda karacaliya arıları  götürdüm.

Kemerler bir karış sırlı. Kovanları 2 kişi zor taşıdık.

10 mayısta yaptığım kontrolde arıları beslesek mi diyordum .

Yani akım az olunca 10 günde temiz.

13 mayısta karaçalı açılınca işi kurtardık.

Çevrimdışı Ruhi EREN

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 436
  • Yer: konya-Ereğli
    Yaş: 36
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 29
  • Rakım: 1600
Abi sen zaten kemerleri kanolaya yaptirdin. Ama stoğu bitirmemek adına bal akımına kadar beslemek doğru değil diyorum. Evet arıları riske atmıyoruz o zaman ama şeker karışma riskini göze alırız. O acaba beslemek mi süreci temizleme süreci diye düşünüyorum.

Çevrimdışı Ruhi EREN

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 436
  • Yer: konya-Ereğli
    Yaş: 36
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 29
  • Rakım: 1600
Bu sene şöyle bir strateji düşünüyorum kendi adıma dağdan balımı alıp ayçiçeğine geçeceğim  aldığım ayçiçeği balından 2 teneke kadar koy kenara  gelecek yıl bal akımını beklerken açlık riski görürsem  o balı şerbet yap ver iki tür.
Aklım vicdanım rahat.

Çevrimdışı Mümün Kula

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2023
  • Yer: kırklareli/lüleburgaz
    Yaş: 49
    • teknik arıcılık bilgi paylaşım forumu
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 27 kovan
Bu sene şöyle bir strateji düşünüyorum kendi adıma dağdan balımı alıp ayçiçeğine geçeceğim  aldığım ayçiçeği balından 2 teneke kadar koy kenara  gelecek yıl bal akımını beklerken açlık riski görürsem  o balı şerbet yap ver iki tür.
Aklım vicdanım rahat.

Şerbet olarak verme.

Ayçiçek balı kısa sürede donar.


Posetlere koy. Arıya kek gibi verirsin.

Ben Kanolo balı ve Kanolo poleni arıya ayırdım.

Lazım olunca arıya vereceğim.
 

Çevrimdışı Mümün Kula

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2023
  • Yer: kırklareli/lüleburgaz
    Yaş: 49
    • teknik arıcılık bilgi paylaşım forumu
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 27 kovan
Neden Kanolo balı ve poleni?

Kanolo balı ve polen inde daha fazla protein bulunmaktadır.

Çevrimdışı Ruhi EREN

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 436
  • Yer: konya-Ereğli
    Yaş: 36
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 29
  • Rakım: 1600
İlk etapta onu düşündüm ama şerbet olarakmı versem daha iyi olur dedim.
Poşet yöntemi daha pratik gibi.