Son İletiler

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
1
Bal / Ynt: Bir kavanoz bal kaç gram gelir.
« Son İleti Gönderen: eskipazarlı Bugün, 03:47:31 »
72 cl'lik kavanoz candır, ekstra açıklamaya gerek kalmaz :)

Ben ilk zamanlarda 1000 cc lik kaplara koydum. Vatandaş bunu hem fazla, hem pahalı diye almaktan kaçındı. Çünkü başkaları 660 cc lik kaplarda VE daha hesaplı satıyordu.

Sonra 720 cc lik kapta satmaya çalıştım. Çünkü bu 1 kg alıyordu. Diğerleri ile aynı fiyata verdiğinizde sorun yok. Ama fiyat farklı olunca adınız "pahacı"ya çıkıyor.

En doğrusu herkesin sattığı ve tercih ettiği 660 cc lik kavanozda satmak ve satarken de "Kavanozu şu fiyat demek"

Piyasaya uymak en mantıklı yol.
2
15-20 TL'ye satılan dijital el kantarları var.

Anladım. Çok güzel bir yöntem. Kovanda 2-3 günde kaç gramlık artış oluyor ? Örneğin 20.372 kglık bir kovan 3 günde ne kadar bir miktara ulaşıyor ?
3
Çok mantıklı İsmail Bey. Tartım işlemini ne ile yapıyorsunuz ?

15-20 TL'ye satılan dijital el kantarları var.
4
Balı Süzülmüş Petek / Ynt: Polenli Çerçeveler ve Mum Güvesi
« Son İleti Gönderen: Ruhi EREN Bugün, 00:49:37 »
Dondurucuya atıp 24 saat beklettikten sonra büyük naylon torbalara koyup ağzını bağlayıp yüksek bir yere asıyorum sıkıntı yok.
5
Çerçeveyi yan tut... Sıkıca silkele damlama varsa taze nektar geliyordur.
Damlama yoksa zaman kaybetmeden sağımı yap artık sezon geçti artık....
6
Ben günün aynı saat diliminde 2-3 günde bir tartım yapıyorum bir kaç çerçevede. Ağırlığını üzerine yazıyorum, kabaca bir fikir veriyor.

Çok mantıklı İsmail Bey. Tartım işlemini ne ile yapıyorsunuz ?
7
Köyü baştan başa dolaştım herkes ayçiçeği ekmiş bu yıl, yaklaşık 10 farklı yerde, bir sürü ayçiçeği gezdim hepsinde arı var, e benimkiler de buralara gelirler herhalde?

Ana nektar akımı biteli, 1 ay kadar oldu?

Gözlem de yapmadım, depolama olup olmadığı hakkında, ve bu arada nasıl gözlemlenebilir? Yani depo edilecek kadar nektar gelip gelmediği?

Sizce pratik bir yöntem var mıdır?

İyi çalışmalar

Ben günün aynı saat diliminde 2-3 günde bir tartım yapıyorum bir kaç çerçevede. Ağırlığını üzerine yazıyorum, kabaca bir fikir veriyor.
8
Köyü baştan başa dolaştım herkes ayçiçeği ekmiş bu yıl, yaklaşık 10 farklı yerde, bir sürü ayçiçeği gezdim hepsinde arı var, e benimkiler de buralara gelirler herhalde?

Ana nektar akımı biteli, 1 ay kadar oldu?

Gözlem de yapmadım, depolama olup olmadığı hakkında, ve bu arada nasıl gözlemlenebilir? Yani depo edilecek kadar nektar gelip gelmediği?

Sizce pratik bir yöntem var mıdır?

İyi çalışmalar

Onur Özer

Arının tarlada çalıştığı saatler içinde petekleri kontrol edeceksiniz. Kovana yeni getirilmiş ballar parlar ışıldar.
9
Balı Süzülmüş Petek / Ynt: Polenli Çerçeveler ve Mum Güvesi
« Son İleti Gönderen: Onur Özer Ağustos 21, 2017, 22:28:55 »
Bizim burada yani Almanyada petekli cerceveleri  kapali dolabin icinde istif ediyorum ondan sonra körügün icinde kükürt yakiyoruz.bunu 2-3 kere tekrarladiginiz taktirde petekler rahatlikla kisa sorunsuz sokulabilir yalniz dikkat edilmesi gereken 2 nokta var kükürtün kokusu biraz rahatsiz edici ikincisi körük dolabin icinde tüterken bir yangin faciasina mahal verilmemesi lazim. Egerki öyle bir dolabiniz yoksa petekler ari kasalarina dizilir en alt kasa bos birakilir enüst kasada  bir naylon örtü ve kapakla sikica örtülür, körük en alt kasada tüttürülür. böylelikle kasa miktarina göre 60-70 cerceve kurtarilmis olur. ;)

Hocam,

4 boş kasa koyduk en alttaki boş, üsttekiler de de 30 çerçeve var.

En altta, körük içinde ne kadar kükürt yakmalı?

İyi çalışmalar
10
Balı Süzülmüş Petek / Ynt: Polenli Çerçeveler ve Mum Güvesi
« Son İleti Gönderen: Onur Özer Ağustos 21, 2017, 22:26:23 »
Dışarısı -16 derece ise, bir gece dışarıda beklet daha sonra poşet içersinde içeride sakla.

Bir daha güve oluşmaz.

Doğal derin dondurucu.:D

Mehmet Bey

Ben de yeniyim.

Soğutucum yok.

Bu petekleri kaldırdım toz toprak olmasın diye, ama kışı bekleyip -30'da dışarı çıkartmayı düşünüyorum.

Hadi 2 gün 2 gece de dışarıda şoklandı. Sonrası?

İyi çalışmalar
Sayfa: [1] 2 3 ... 10